Įsigijau žurnaliuką jau senai. Ir jau n kartų ruošiausi iškepti šį desertą… Pagaliau! Pasigailėjau tik vieno: kodėl tiek ilgai delsiau 🙂
Nesudėtingas, gan greitas (o jei ir tešlą turėti jau paruošta) pyragas, kurio įdaras gali būti iš bet kurių uogų (žiemą ir uogienių ar šaldytų uogų). Paskanaukite ir jūs!!!
Jums reikės:
Tešlai:
250 g miltų, 100 g sviesto, 1 trynys, 50 g grietinės,1/2 kepimo miltelių, truputį druskos
Įdarui:
Vyšnių (galima ir kitų uogų, 500 g), rudojo cukraus (50 g), 1 šaukšto krakmolo.
Sviestą sukapokite su miltais ir kepimo milteliais, grietinę sumaišykite su tryniu ir druska, suberkite miltus su grietine, ir suformuokite tešlos gumulą. Palaikykite šaldytuve.
Atšaldytą tešlą iškočiokite, išklokite formą, subadykite šakute ir kepkite apie 15 min. 180C įkaitintoje orkaitėje.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Išimkite vyšnių kauliukus, uogas sumaišykite su cukrumi ir krakmolu (uogas, cukrų ir krakmolą dėjau iš akies).
Kai tešla gražiai pagels, sudėkite įdarą ir dar kepkite apie 15-20 min.
Pyragą valgėme su ledais…Pasakiškai skanus, tirpstantis burnoje pyragas. Rekomenduoju!!!
O mano receptų sąraše tai bus dar vienas iš mėgstamiausių pyragų!
SKANAUS!!!
Receptas iš žurnalo “Virtuvė. Nuo…Iki…“ (Nr. 5).
O tiems kas turi ir nenaudoja/nežino/bijo Tupperware gaminius…
Ką naudoti Tupperware?
QuickChef (sudėjau visas tešlos sudėtines dalis ir sumaišiau)
Silikono forma “Princesė“
Ledų šaukštas
Silikono mentelė
cia puse pakelio ar puse saukstelio kepimo milteliu? aciu uz atsakyma
šaukštelio….