Mėgstate lazaniją? O daržovių??? Na vyram gal nesiūlome (nebent vyras gali gyventi be mėsos 🙂 )…
Klasikinę lazaniją labai mėgstu ir gan dažnai gaminu. Bet šį vasaros vakarą, kai šaldytuve daug mamos daržovių, taip užsimaniau lengvos lazanijos. Daržovės, sūris, makaronai, Bešamelio padažas… MMM, kaip skanu! Norisi dar vieno kąsnelio…
Jums reikės:
Lazanijos lakštų
Svogūnų, morkų, česnako
Žiedinių kopūstų (ar kitų daržovių)
Pieno (0,5l), 2 šauk. sviesto, 3 šauk. miltų, muskato riešuto
Sūrio
Druskos, prieskonių pagal skonį
Paruoškime daržoves. Svogūną ir morkas susmulkiname, išspaudžiame česnaką, ir viską lengvai apkepame (pasūdykite). Trumpai apvirkite žiedinius kopūstus (Tupperware IsoDuo Servofix inde užpyliau supjaustytus kopūstus ir užpyliau karštu vandeniu).
Paruoškime Bešamelio padažą. Sviestą išlydome puode. (Greitkratyje) suplakame pieną ir miltus. Plakinį supilame į puodą ir, nuolat maišydami metaline šluotele, užverdame. Įdedame muskato, druskos. Padažas turi būti skystos grietinės konsistencijos.
Sutarkuojame/supjaustome sūrį.
Lazanija: į indą, kuriame kepame (UltraPlus lazanijai), dedame sluoksniais paruoštus produktus. Pilame Bešamelio padažą, išklojame lazanijos lakštais, sudedame pakepintus svogūnus su morkytėmis, pabarstome prieskonių, išklojame lazanijos lakštais, užpilame Bešamelio padažu, sudedame apvirtus žiedinius kopūstus, pabarstome prieskoniais, išklojame lazanijos lakštais, užpilame Bešamelio padažu, pabarstome sūriu.
Kepame apie 30-35 min. 200C įkaitintoje orkaitėje.
Dieviškai skanu! Paragaukite ir jūs!
SKANAUS!!!
O tiems kas turi ir nenaudoja/nežino/bijo Tupperware gaminius…
Ką naudoti Tupperware?
UltraPlus indas lazanijai
QuickChef (svogūnams ir morkoms susmulkinti)
IsoDuo Serfovix (žiediniams kopūstams apvirti)
Česnakų spaustuvas
Greitkratis (pienui su miltais suplakti)
Silikono mentelė