Gaminkime lengvai!!!

Valentinos Tupperware Skonio vakarėliai

Žėlė žiedas + Granatų-burokėlių žiedas 28 lapkričio, 2008

Filed under: Salotos/mišrainės — Valentina @ 7:52 am
Tags:

Naršydama internete, užklydau į vieną labai skanią svetainę jazzedcook.com. Tikrai radau daug skanių, o svarbiausia gražių receptų. Norėčiau pasidalinti vienu, kuri jau išbandžiau.

Šis receptukas labai tiks artėjančioms šventėms. O kas turite Tupperware žėlė žiedą, dydįjį ar mažąjį, pabandykite pagaminti jame – turėsite tikrai gražų daržovių žiedą!!! (aš gaminau bandomąją versiją mūsų nedidukei šeimai, kur visokias mišraines valgau tik aš 🙂 , tad nedariau žiede. Šventėms ruošiu žėlė žiede.)

Granatų-burokų žiedas

Granatų-burokų žiedas

Jums reikės:

lupenose virtų bulvių, morkų, burokų

virtos mėsos (jautienos, vištienos)

svogūno

majonezo

granato

prieskonių, žalumynų

Paruošiau visas daržoves (viską viriau MicroPlus inde mikrobangų krosnelėje, nurodytiems kiekiams užtrūkau: bulvės+morkos 6 min., burokai 8 min.; tarkavimui pasinaudojau Tupperware BtB pjaustykle). Svogūną supjausčiau ir perliejau virintu vandeniu.

Apsižiūrėjau, kad neturiu jokio mėsos gabalo. O norėjosi rimtesnės nei vien tik daržovių mišrainės, iškepiau 2 vištos sparnelius (ir vėl gi MicroPlus inde, 4 min.).

Paruoštos daržovėsGranatų-burokų žiedas. Tupperware.Paruoštos daržovės

Paruoštos daržovės

Daržovių kiekio nenurodau, nes tai priklauso nuo to kiek mišrainės jums reikia. Aš turėjau 3 vid. bulves, 2 ilgas morkas, 2 burokus (taip tik 2, trečias liko šaldytuve), 2 vištos sparnelius ir 1/2 svogūno. PS bulvių biški daugoka buvo, užtektų 2 vnt., ir 1 morkos.

O toliau pats procesas. Jei turite žėlė žiedą, tai reikėtų dėti taip: burokėliai, svogūnas, mėsytė, morkytė, bulvės. Tarp sluoksnių tepti majonezu (žėlė žiedui patarčiau paruošti majonezą su želatina, kad truputį sustingtų). Nepmirškite prieskoniukų. Viską uždarote, ir į šaldytuvą, kad truputuką sustingtų ar palaukti iki pietų/vakarienės ar pan. Prieš pateikimą išimkite iš formos, aptepkite majonezu ir pabarstykite granato sėklų. Skanaus!!!

Aš, kadangi norėjau padaryti tik 2 asmenims, neėmiau žėlė žiedo. Pasinaudojau recepte nurodytu būdu: paėmiau lėkštutę, pastačiau stiklinę, ir aplink stiklinę dėliojau sluoksnius (bulvės, morka, mėsytė, svogūnas, burokėliai (burokėliais visą paviršių išdėliojau)). Kai jau padariau, supratau, kad visgi vertėjo imti žiedą, nes kiekis nemenkas gavosi 😀 Gražiau būtų, jei daryčiau, tarkim, vieną porciją – iš karto vienam asmeniui paruoštas patiekalas. O dabar gi gavosi truputį kreivas, šleivas mišrainės žiedas 😉

Daržovių ir mėsos sluoksniaiGranatų-burokėlių žiedas. Tupperware.

Daržovių ir mėsos sluoksniai

Kaip jau rašiau, bulvių dėčiau mažiau, daugiau burokėlių. Taip pat daryčiau plonesniais sluoksniais ar gal tada jau kartočiau (pvz. bulvės, morkos, mėsa, svogūnas, burokėliai, bulvės morkos, mėsa ir t.t.). Beje labai patiko ir tai, kad vištiena buvo nevirta, o kepta.

Skanaus!!!

Skanaus!!!

Skonis nenupasakojamas! Granatas duoda kažkokį gaivumą, lengvumą. Tikrai labai skanu, nors atrodė ir keistai: kaip čia granatas su daržovėms ir mėsa.

Beje ir sotu (ypač moterims, o jei nepagailėsite mėsos, tai, manau, ir vyrams)!

Ką naudojau Tupperware:

Žėlė žiedas (nenaudojau, bet tiks), BtB pjaustyklė, MicroPlus indas

SKANAUS!!!

 

2 Responses to “Žėlė žiedas + Granatų-burokėlių žiedas”

  1. Kas Ten Eina Says:

    Įdomus sprendimas gražiam patiekimui.

    Mišrainė skamba skaniai, tik granatų kauliukai turėtų trukdyti mėgautis.

  2. Indre Says:

    As i sia misraine dar po mesytes dedu tarkuoto surio. Nerealiai skanu! Sias salotas gaminu jau 10 metu ir jos visiems labai patinka 🙂


Parašykite komentarą